Американська кіноакадемія оголосила, що нова електронна система голосування буде випробувана до 85-ої церемонії вручення нагород, яка пройде у лютому 2013 року, передає Reuters.

Тим часом, поки у 6 тис. членів академії як і раніше буде можливість використовувати традиційні паперові бюлетені для вибору кращих акторів, картин, режисерів, сценаристів та інших переможців 2012 року.

У минулому, «оскарівські» бюлетені розсилалися членам академії - режисерам, акторам, сценаристам, продюсерам та іншим видатним діячам кіноіндустрії по всьому світу - по електронній пошті, а результати голосування зводилися вручну компанією PricewaterhouseCoopers.

Кіноакадемія заявила, що вирішила ввести систему інтернет-голосування після консультацій зі своїми членами. Для допомоги в електронному голосуванні буде створена цілодобова телефонна лінія, а в Лондоні, Нью-Йорку і Лос-Анджелесі відкриються спеціальні пункти.

Номінантів на премію «Оскар» Кіноакадемія оголосить вже 10 січня, тобто на п'ять днів раніше, ніж було заплановано спочатку. У результаті, у кіноакадеміків і звичайних глядачів з'явиться більше часу оцінити номіновані картини до церемонії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244