У п'ятницю ввечері Печерський суд змінив запобіжний захід для екс-прем'єра Юлії Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту. Депутати скандували «Ганьба!» Екс-прем'єр попросила не надягати їй наручники до того моменту, поки вона не вийде із зали. Після цього Тимошенко відвезли до Лук'янівського СІЗО.

Нагадаємо, клопотання про зміну запобіжного заходу для Тимошенко з підписки про невиїзд на більш сувору заявила прокурор Лілія Фролова. Тимошенко запропонувала держобвинуваченню відразу перейти до клопотань про розстріл. «Дайте їй револьвер», - сказала Тимошенко.

Тимошенко вивели із залу суду. У залі виникла сутичка між співробітниками «Грифона» та народними депутатами. «Враховуючи, що Тимошенко звинувачується у скоєнні тяжкого злочину, який передбачає покарання понад сім років, вона може ухилитися від судового розгляду та інших процесуальних дій... Змінити запобіжний захід з підписки про невиїзд на взяття під варту», ​​- сказав Кірєєв.

Кірєєв, мотивуючи своє рішення, зазначив, що Тимошенко систематично порушує порядок судового засідання, постійно висловлює зневагу до суду і учасників процесу, не виконує розпорядження головуючого у справі та відмовилася назвати адресу свого проживання.

Крім того, за словами Кірєєва, Тимошенко відмовилася пояснити причини, через які не з'явилася до суду о 9-ій годині ранку.

Арешт Тимошенко викликав занепокоєння у лавах її соратників. З п'ятниці на Хрещатику біля Печерського районного суду Києва триває безстроковий мітинг-пікет прихильників екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, які протестують проти її арешту.

Уздовж Хрещатика з вечора стоїть наметове містечко, і на кожному наметі висять паперові таблички: «Приймальня народного депутата» або «Власність народного депутата». Протяжність наметового містечка - від Хрещатика, 40, і до Хрещатика, 46.

У той же час перед наметами правоохоронці виставили високі металеві паркани. При цьому прихильники Тимошенко вже встигли їх розмалювати і розписати гаслами на підтримку екс-прем'єра.

Що значить арешт Тимошенко, коли і яким буде остаточний вердикт суду? Чи може він призвести до масових заворушень і безладів в Україні? Як відреагує на нього світ?

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2472