Всього три тижні вінничани милувалися місцевою визначною пам'яткою. Пташеня лебедя з'явилося на світ у центрі міста, на штучному озері, біля входу в Центральний парк відпочинку. Від охочих подивитися на пухнасте диво просто відбою не було. І ось трагічне повідомлення: у вихідні лебеденя загинуло.

Річ у тім, що численні відвідувачі намагалися пригощати малюка чим завгодно. І якщо від хліба і булочок проблем не виникало, то чіпси, густо накришені в озеро, зробили свою справу. Пташеня отруїлося ними і померло.

«Цю пару лебедів ми привезли з Хмельницького чотири роки тому, - розповідає Микола Пекарчук, директор Вінницького парку. - Вони і до того несли яйця, але висидіти їх не вдавалося, тому що гнізда не було. Пам'ятаю, як минулого року знесли одне, а воно повалилося з помосту і потонуло у воді. Щоб такого не відбулося і цього разу, навесні ми вбили в дно водоймища дерев'яну палицю і зробили гніздо. Очерет і гілки верби збирали по всіх околицях Вінниці. Нове житло сподобалося лебедям, тому вже через час вони знесли там чотири яйця, але змогли висидіти тільки одне», пише «Комсомольська правда» - Україна».

Малюк був дуже потішний, вчився у своїх батьків життя, а ті його оберігали. Раз у воду впало чиєсь щеня, так тато-лебідь, розставивши крила, тут же налетів на нього, а мама, прикриваючи пташеняти, відвела його подалі. Нерідко лебедям доводиться відбиватися і від видри, що мешкає в озері.

На жаль, врятувати свого малюка від людської «опіки» граціозним птахам не вдалося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465