Сьогодні в Макіївці посол США в Україні Уїльям Тейлор передав гуманітарну допомогу державного департаменту США на суму 50 тис. доларів міській лікарні №7.


Під час вручення комплектів з гуманітарною допомогою Тейлор відзначив, що ”в Сполучених Штатах в цілому і уряд, і організації, і люди дуже піклуються про Україну, і про Макіївку, і про Донецьк”.


Головний лікар лікарні Ольга Халіна подякувала послу за допомогу. ”Ця допомога просто прекрасна: милиці, судна, одноразові простирадла, памперси, ковдри, багаторазові простирадла, покривала, хірургічний інструментарій”, - сказала Халіна, повідомляє «УНІАН».


Крім того заступник начальника обласного управління охорони здоров'я Лідія Блакитна відзначила, що міськлікарня №7 – ”це нібито найгірша лікарня”. ”Всі решта лікарень у нас відносно кращі. Ми просили якраз надати допомогу саме такій лікарні, яка перебуває в гіршому матеріальному стані, - зазначила Блакитна.


Вона також повідомила, що гуманітарну допомогу США отримали і інші лікарні області. За словами Блакитної, в основному це лікарні ”депресивних міст”.
Загальна вартість вантажів, прибулих в область в рамках проекту гуманітарної допомоги американської міжнародної громадської організації ”Міжнародна допомога і розвиток, Інк.” становить 4 111 304,81 доларів США.


Протягом серпня в область повинні прибути ще 2 контейнери з одягом, гігієнічними і шкільними обладнаннями на загальну суму 429 281,80 доларів США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359