Сьогодні у Києві відбулася звітно-виборча конференція Федерації плавання України, на якій новим президентом ФПУ обраний Дмитро Качуровський, повідомили у Федерації плавання України.

На конференції був присутній голова Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка, який сказав, що «у Федерації є амбітні плани, - прийняти в 2018 році в Україні чемпіонат Європи й етап Кубка світу».

«Це хороша ідея і прекрасний крок для популяризації виду спорту. Радує, що наші провідні плавці мають можливість тренуватися за кордоном у прекрасних умовах з найсильнішими спортсменами світу та відомими міжнародними фахівцями. Разом з тим важливо працювати над удосконаленням спортивної інфраструктури в Україні та приділяти увагу масовому плаванню . Тоді ми забезпечимо виховання здорової нації, а у наших тренерів буде з кого вибирати і виховувати нових чемпіонів», - сказав Бубка.

Президент НОК також зазначив, що українська школа плавання має славні традиції. У різні роки на олімпійський п'єдестал піднімалися Галина Прозуменщикова, Сергій Фесенко, Олександр Сидоренко, Яна Клочкова, Денис Силантьєв, Андрій Сердінов, передає «УНІАН».

«Приємно, що є талановита молодь - Дарина Зевіна, Андрій Говоров, Вікторія Солнцева, Сергій Фролов, Малявіна Анастасія та інші. Але для того, щоб реалізувати їхній потенціал, необхідно створити сприятливі умови для подальших гучних перемог. Федерація повинна активно і ефективно працювати», - підкреслив Бубка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236