Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про ліквідацію Національної комісії регулювання електроенергетики України».

Відповідний указ розміщено на офіційному сайті Глави держави.

Іншим указом Президента «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики», на виконання Законів України «Про природні монополії» та «Про електроенергетику» створено Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

Даним указом затверджено граничну чисельність працівників Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, у кількості 412 штатних одиниць.

Також указом затверджено положення про цю комісію, яким передбачено, що вона здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), є державним колегіальним органом, підпорядкованим Президенту України і підзвітним Верховній Раді Україні, повідомляє «УНІАН».

НКРЕ є органом державного регулювання діяльності в енергетиці. Зокрема, передбачено, що ця комісія встановлює ціни (тарифи) на електричну енергію, тарифи на її передачу і постачання, ціни на товарний природний газ власного видобутку для суб'єктів, визначених законом; роздрібні ціни на природний газ, що використовується для потреб населення; граничні рівні цін на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання.

Також встановлює граничні рівні цін на природний газ для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на даху та прибудованих (виходячи з обсягу природного газу, що використовується для виробництва та надання населенню та релігійним організаціям послуг з опалення і гарячого водопостачання, за умови ведення такими суб'єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води); тарифи на транспортування природного, нафтового газу та газу (метану) вугільних родовищ по магістральних і розподільних трубопроводах; тарифи на постачання природного газу та газу (метану) вугільних родовищ за регульованим тарифом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3912