В'ячеслав Супруненко вирішив самостійно підкорити колегіальний орган столиці, зібравши вірну команду з колишніх членів Блоку Черновецького, екс-зять екс-мера почав окучувати мажоритарні округи, незванаючи на те, що офіційно розшукується Інтерполом, пише «Utro.ua».

У процесі давно випробувані схеми: «сотники з десятниками», пайки, підкуп членів ТВК і скупівля голосів. Щоправда, цього разу ставки зросли, тепер колишні соратники Черновецького роздають не 200, а 500 і 1000 гривень. Очевидно, що космічна команда готує плацдарм для повернення в столицю екс-мера Леоніда Черновецького на виборах у 2015 році.

Не так давно столичні ЗМІ обговорювали новини про повернення з небуття команди колишнього Блоку Черновецького (БЛЧ) в особі Демократичної партії України. Пізніше з'явилася інформація про те, що екс-черновецькі спливуть у списку в Катеринчука, але за даними джерел, близьких до формування партійних списків, Супруненко і Катеринчук банально не поділили гроші і після конфлікту вирішили йти за мандатами кожен своєю дорогою.

Серед тих, хто має намір штурмувати Київ переважно чинні депутати міськради, які мають по районах структури «бабусь Черновецького» і знають відпрацьовані схеми «скупівлі» голосів.

Один із кураторів проекту - керівник штабу Леоніда Черновецького в 2006-му році Лаврененко Віталій Іванович. Пан Лаврененко причетний до виведення за орбіту інтересів громади Києва банку «Хрещатик» і як секретар комісії з власності у дерибані основних комунальних активів «Київенерго», «Київгазу», «Київводоканалу», «Київхліба» та інших стратегічних активів, вкрадених Черновецьким-Супруненком у городян.

Йому допомагає Костюк Світлана Миколаївна (Округ №40). Розпочавши у 2006-му році з непрохідного на перший погляд 34 місця в списку БЛЧ, ця жінка виявилася дуже корисною сім'ї «мера всіх киян». Як з'ясувалося, саме вона принесла на блюдечку пану Супруненку Демократичну партію України, в якій вона свого часу працювала на посаді голови колегії. Кар'єру вона розпочала в юрфірмі Супруненка «Правозахисник».

Не обійшовся Супруненко і ще без чергового «Правозахисника» Кримчака Сергія Олександровича (округ №10). Син соліста Національної Опери України Олександра Кримчака уже встиг прославитися в столиці. Багато людей, хто цікавиться столичними новинами, знають його, як людину, що висіла на гачку СБУ за земельні афери і злом кадастру. Через нього, як секретаря земельної комісії, проходили всі незаконні землевідведення у столиці. У цьому політичному сезоні Кримчак роздає виборцям по 1000 гривень за голос. Звідки у 27-річного кандидата стільки грошей, можна тільки здогадуватися.

 
 
Потрапили в команду і раніше судимий підозрюваний у хабарництві Лавров Ігор Сергійович, і автор схеми відбору у громади столиці холдингу «Київміськбуд» Топчій В'ячеслав Віталійович (округ №7), і фахівець з догляду від оподаткування Шпак Ігор В'ячеславович, який балотується на окрузі №1 (його дружина, до речі вельми шанований у Подільській податкової співробітник), ну і звичайно головний юрист Блоку Черновецького Віталій Павлик (9-й округ), автор схем віджиму підприємств і розпилу бюджетних грошей, завдяки зусиллям якого опозиція не змогла відправити у відставку Леоніда Черновецького. Слід зазначити, що Павлик і Шпак також співробітники псевдо-громадської організації «Правозахисник».

До них слід додати ще Шевчука Євгена Євгеновича - організатора рейдерського захоплення книгарні «Сяйво» разом із Теплюком Владиславом Сергійовичем (округ №25). Двоє останніх нічим особливо не прославилися, перебуваючи в команді В'ячеслава Супруненка на побігеньках і виконуючи найбруднішу роботу: судові махінації, оформлення землі на підставних осіб та ін.

Потрапили до списку «щасливців» і члени сім'ї екс-зятя Черновецького в прямому сенсі: кузен Заяць Андрій Григорович і рідний брат-нардеп від Партії регіонів Супруненко Олександр. Супруненко, правда, пішов самовисуванцем використовуючи структуру Демпартії «скупівля бабусь».
Що ж стосується двох вихідців з Європейської партії Катеринчука, під виглядом ще одного самовисуванця, використовуючи фінанси і мережу для підкупу виборців Супруненка, йде колишній регіонал (№245 у списку ПР на виборах 2007 року), голова Бюджетної комісії Київради за квотою Катеринчука - Роман Ярошенко (округ №38). Який від Супруненка управляє Чернігівським банком «АСВІО». Також йде Борис Гавриленко (округ №50), рідний брат Олександра Гавриленка, який ще в 2006 році отримав депутатський мандат за списком Блоку Черновецького.

Крім того, як мажоритарні кандидати у Києві балотуються інші члени «молодої команди»: київський адвокат Махінчук Віталій (округ №5), який під чуйним керівництвом Віталія Павлика допомагав Супруненку «віджимати» у міста книжковий магазин «СЯЙВО», компанії «Київводоканал» і «Київміськбуд», у слідстві «ефективної» роботи юридичного махінатора-Махінчука підприємства були приватизовані офшорними компаніями Altimak limited і Satilina limited, які належать Супруненку. І ще один впсевдо-правозахисник, депутат Київради від БЛЧ, який голосував за крадіжку Гостиного двору - Слободян Роман (округ №55).

Голова наглядової ради «Київхліб» Коломійченко Андрій йде від 31 округу. Нагадаємо, що ПАТ «Київхліб» був виведений з комунальної власності міста і проданий зятю Черновецького В'ячеславу Супруненку, який займається банкрутуванням хлібокомбінатів для продажу землі під забудови, що для нього вигідніше, ніж виробляти соціально значимий продукт. Таким чином за рахунок зменшення виробничих потужностей спекулянти роздувають ціни на хліб. Наглядач від Супруненка за Київхлібом, Андрій Коломійченко використовує для підкупу виборців залишки мережі «бабусь Черновецького», які йому люб'язно надав чинний депутат Київради від Демпартії, Лаврененко Віталій Іванович.

А ось сам В'ячеслав Супруненко в депутати не йде і задовольняється лаврами головного ідеолога і спонсора кампанії. Враховуючи той факт, що він переховується за кордоном, його руками й очима в Україні є брат-регіонал Саша, через компанії якого здійснюється фінансування і загальний супровід передвиборних кампаній «молодої команди».

Для фінансування своїх кандидатів Супруненко використовує цілу бізнес-імперію, яка включає десятки фірм і людей. Основними компаніями є: ТОВ «САК КОНЕКШН», ТОВ «РЕНТЕКС», ТОВ «БІОСВІТ», ТОВ «ЮРИДИЧНА ФІРМА «ПРАВОЗАХИСНИК», ТОВ «МІРАДЕМ», ТОВ «ЮРИДИЧНИЙ ЦЕНТР «ЕКВІТАС», ТОВ «ПАЛАДІС», ТЮТЮНОВА КОМПАНІЯ «В.А.Т. - ПРИЛУКИ», ПРЕДСТАВНИЦТВО «ХОФФМАН-ЛА РОШ ЛТД».

Крім того, підкуп виборців «молодою командою» фінансують компанії, вкрадені Супруненком та Ко у Києва: ВАТ Київхліб, ЗАТ Київмлин, ВАТ Київводоканал, Банк «Хрещатик», ВАТ Київгаз. За іронією долі сьогодні ці колись київські підприємства використовуються, щоб підкуповувати киян.

 
 
Саме за такою схемою В'ячеслав Супруненко прямо з далекого Кіпру підтримує своїх ставлеників: юридично, а найголовніше - фінансово, проплачуючи підкуп виборців і «рєшалово» в комісіях для безжурних кандидатів з «молодої команди» Льоні-Космосу.

Зважаючи на викладене, виникає питання: куди дивиться нова київська влада на чолі з Володимиром Бондаренком? Зрозуміло, що за Попова, це угруповання професійних дерибанників було б дуже доречним, але якщо допустити, що зараз Супруненко і його гієни повернуться до Київради, то як би гірко не було усвідомлювати, але смерті героїв Небесної сотні були марними.

Очевидно, що Льоня-Космос відновлює колишній вплив у столиці для того, щоб використовувати його як плацдарм для мерських виборів 2015. Якщо допустити повернення космічної команди в столицю, то таким «сюрпризом» варто чекати повернення поваленого екс-президента Віктора Януковича.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128