Міністерство освіти і науки України вже отримало 338 заявок від шкіл, які бажають приєднатися до викладання курсу «Фінансова грамотність». Як передає кореспондент ForUm’y, про це повідомив міжнародний експерт з фінансової грамотності Програми розвитку фінансового сектора (US AID / FINRED-II) Роберт Бонд.

«Міносвіти пропонує поки зупинитися на цифрі 500 шкіл. Спочатку ця цифра виглядає великою, поки не замислитися, що в Україні приблизно 20 тисяч шкіл», - зазначив він.

Бонд уточнив, що основні партнери, які підтримують реалізацію курсу «Фінансова грамотність» - US AID, Університет банківської справи НБУ, Нацбанк і Міносвіти, - обговорюють подальші плани роботи.

За його словами, є як питання далекої перспективи, так і того, що необхідно зробити до 1 вересня 2013 року. Зокрема, що стосується роботи на найближчий час, то, уточнив фінансист, це питання має фінансовий та організаційний аспекти.

«Фінансовий аспект полягає у тому, що необхідно 12 тисяч доларів на друк підручників для нових шкіл, які приєднуються до викладання курсу. Організаційний аспект полягає у швидкому проведенні навчання 420 вчителів», - пояснив він.

Серед основних завдань на найближчі 15-18 місяців Бонд виділив необхідність переходу від паперових до електронних засобів навчання, розробки програми навчання вчителів з фінансової грамотності, а також розширення бази підтримки зазначеного курсу.

Крім того, він додав, що рекомендував би Агентству США з міжнародного розвитку протягом 18 місяців переходити від виконання провідної ролі до ролі консультанта.

«Свого роду передати право власності або контроль над виконанням українській стороні. Думаю, що протягом 12 місяців наші партнери вирішать, як це зробити», - сказав Бонд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230