Во вторник были оглашены результаты социологического исследования, проведенного компанией TNS Ukraine по инициативе общественного объединения «Вече Украины».

Тема опроса: отношение к последним политическим событиям: газовым договорам и отставке правительства. Респонденты (1000 человек – жителей городов-миллионников – были опрошены 14-15 января методом САТІ). Подавляющее большинство участников соцопроса (46,8%) считает, что для стабилизации ситуации необходимо дождаться выборов и проголосовать за качественно новых людей. Около четверти (23,3%) ратуют за смену власти демократическим путем до проведения выборов. Опрос также показал очень низкий уровень удовлетворенности общества деятельностью органов власти – в том числе и парламента (от 3,5% до 7,7%).

После обнародования этих данных партией «Вече» было распространено заявление «О политическом кризисе и обществе». Приводим вам его полный текст:

“Шановні співвітчизники! Українці!

Ми з вами є свідками останніх місяців життя політиків і політики «по-старому». За неповні п’ятнадцять років незалежності України кардинально змінилось суспільство і люди. Але політика і політики залишились старими.

Повний відрив від реального життя, низький професійний рівень, балачки замість ефективних дій, відверта брехня і маніпуляції громадською думкою – ось характерні риси політики і політиків старого зразка. Вони не хочуть визнати, що оновлене суспільство вимагає оновлених політиків.

Вкрай низький рівень довіри людей до органів влади – парламенту, кабінету міністрів та президента – це ознаки політичної кризи в суспільстві. Але висока соціальна активність громадян, бажання впливати на політичні процеси – запорука змін.

Сьогодні суспільство переросло владу. Воно більш виважене, мудре та толерантне, ніж політики. Воно вимагає нової якості людей у владі - політиків і державних службовців. Головна вимога громадян – не просто зміна «старих» на «нових», а саме нова якість політиків і політики.

Люди хочуть бачити у владі політиків, які будуть сучасними, кваліфікованими, здатними на прийняття точних та своєчасних рішень. Політиків, за висловлення та дії яких не буде соромно. Політиків, яки точно чують думку народу і мають чіткий план дій.

Партія ВІЧЕ - це єдина партія нового зразку в Україні, що народилась не «зверху», а «знизу» – від народу. Базуючись на волі та досвіді трьох років роботи громадського об’ єднання «Віче України», вона іде до влади, щоб виконати «План Розвитку Країни».

Партія ВІЧЕ - це нова якість політики і політиків. Голосуйте за партію «Віче»! Ідіть на вибори, бо вибори – це народне Віче. А Віче – це народовладдя.

Прес-служба партії ВІЧЕ”

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1638