День народження у Жигунова і Церетелі, смерть Овідія.

Гаїті відзначає День Героя. Іспанія - День Гренади. В 1492 р. Гренада, останній оплот Мавританії в Іспанії, здався іспанцям. Гренадський емірат припинив своє існування.
Швейцарія - День Бертольда, засновника Берна. Японія і Шотландія відзначають Банківське свято. Закриті всі банки і кредитні установи.

Цього дня в 1963 році народився Сергій Жигунов. На наших телеекранах з величезним успіхом іде серіал "Моя прекрасна няня". Один з найвідоміших акторів, що знялися в цьому серіалі - Сергій Жигунов. У фільмі він грає роль продюсера Максима Шаталіна. Ця професія близька Сергію Жигунову, адже крім того, що він хороший актор, він ще й кінопродюсер...


Сергій народився і провів своє дитинство в Ростове-на-Дону. Основними оцінками майбутньої зірки були трійки. «До старанності мені було, як до місяця. Основна оцінка - трійка. Це норма. З математики двійка була завжди" - згадує актор. В Москві Сергій поступив в Театральне училище ім. Б.В.Щукіна. Але навчався він там не довго. Педагогам не сподобалося, що майбутній актор пише вірші, причому захоплюється цим серйозно, приділяючи їм чимало часу. Пісні на його вірші використовувалися у виставі за п'єсою Шварца, яка йшла в МДУ, і це теж не всім подобалося. Останньою краплею стало те, що Жигунов почав зніматися в кіно. Для науки іншим студентам його відрахували з училища.

Сергій повернувся в рідній Ростов-на-Дону. Там він рік пропрацював в ТЮЗі, граючи різні ролі. А потім… повернувся до Москви, знову в Щукінське училище. Він відновився і з іншим курсом в 1986 році закінчив його.

Як правило, після закінчення навчання актори вибирають собі театр, але Сергій Жигунов вважав кращим за театр - кіно. Перша робота в кіно після закінчення училища принесла Сергію Жигунову таку популярність, про яку можна було тільки мріяти. Йдеться про роль Олександра Белова в пригодницькому фільмі Світлани Дружиніної "Гардемарини, вперед!" (1987).

Першим досвідом продюсерської діяльності для Сергія Жигунова і його студії став політичний детектив "Чорний квадрат" (1992). У тому ж році на кіностудії ім. Довженка Жигунов знявся у ролі Генрі в пригодницькому фільмі "Серця трьох" за однойменним романом Джека Лондона. Після першого успіху з фільмом "Чорний квадрат" продюсерська діяльність міцно ввійшла в життя Сергія Жигунова, зайнявши місце нарівні з акторської. В середині 90-х він розпочав зйомки першого масштабного костюмного серіалу в Росії. Для екранізації був вибраний знаменитий роман Олександра Дюма "Королева Марго". На початку і середині 90-х він знімає фільми "Принцеса на бобах", "Роздягнені", "Танці під старим Місяцем", "Місяцем був наповнений сад", серіал "Що сказав небіжчик". Кожний фільм - успіх!

Весною 2000 років Сергій Жигунов став Президентом Гільдії акторів кіно, змінивши на цій посаді Євгенія Жарікова.

У 2004 році Жигунов повернувся до ідеї створення російського ситкому. Цього разу головну роль - продюсера Шаталіна він зіграв сам, а на роль няні його дітей була запрошена раніше нікому невідома Анастасія Заворотнюк.

Сергій Вікторович зізнається, що, звичайно ж, таких продюсерів, як його персонаж, в житті не буває, але... "Вся краса Макса Шаталіна в тому, що він нізвідки, а няня реально існуючий персонаж. Ось вона все знає про це життя. У фільмі жарти розумні. Це не "Полуничка", де посміялися і забули. Тут все набагато глибше і складніше". З цим, звичайно , можна посперечатися, але те, що серіал відразуж завоював величезну аудиторію глядачів, побивши всі рейтинги, - це факт.

Православні: Данило (Данило), Іван (Іоанн), Ігнатій, Таїсія, Філогоній.
Католицькі: Василь, Ісідор, Макар.

Цього дня:

17 Помер Овідій, римський поет.

1499 Васько де Гама побачив африканський берег.

1635 Кардинал де Ришельє заснував Французьку Академію.

1842 Біля Філадельфії відкритий перший в Америці підвісний міст.

1882 Американський промисловець Джон Рокфеллер заснував нафтовий трест «Стандард ойл».

1971 В Ізраїлі виявлено скелет розіпнутого чоловіка, ймовірно оголошений останками Ісуса Христа.

1974 У СРСР "Архіпелаг ГУЛАГ» Солженіцина оголошено "наклепом".

2 січня народилися:

1899 Василь Ступницький (1879-1945), український етнограф, композитор, диригент.

1879 П.Ф.Ткаченко(1879-1919), український кобзар.

1912 Ренато Гуттузо (1912-18.1.1987), італійський художник.

1934 Зураб Церетелі, скульптор.

1968 Кьюба Гуддінг, американський актор, володар «Оскара» («Епідемія», «Гладіатор»).

1969 Крісті Ніколь Тарлінгтон, американська топ-модель.

1975 Олександр Шовковський, український футболіст, воротар «Динамо» (Київ) і збірної України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1176