Росію запрошено на інавгурацію новообраного президента України на рівні представника посольства в Києві, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

«Росія запрошена на рівні тимчасово повіреного у справах Росії в Україні», - повідомив на брифінгу у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він підтвердив, що президентові РФ Володимиру Путіну не відправлялося запрошення на інавгурацію.

Також, за його словами, свою участь у церемонії інавгурації новообраного президента України Петра Порошенка вже підтвердили близько 20 глав держав та урядів.

«Станом на сьогодні у нас є підтвердження участі від близько 20 іноземних глав держав та урядів», - повідомив Перебийніс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він уточнив, що це не остаточна інформація, оскільки підтвердження постійно надходять від іноземних держав.

Зокрема, свою участь підтвердили президент Польщі Броніслав Коморовський, Литви Даля Грібаускайте, віце-президент США Джо Байден, голова МЗС Швейцарії Дідьє Буркхальтер, президент Європейської Ради Герман ван Ромпей, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр.

Перебийніс додав, що запрошення відправлялися главам держав-членів ЄС, низці європейських держав, США, Канади, країн Кавказу, керівництву міжнародних організацій.

Нагадаємо, 2 червня Центральна виборча комісія оголосила позафракційного народного депутата Петра Порошенка президентом України.

3 червня в газетах «Урядовий кур'єр» та «Голос України» опубліковано офіційні результати позачергових виборів президента України.

Інавгурація Порошенка відбудеться 7 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293