Війна в Україні є нічим іншим, як результатом боротьби кланів за владу. Про це заявив лідер КПУ, народний депутат України Петро Симоненко.

 
 
«З допомогою війни нинішній режим, олігархи ведуть переділ власності. Війна - це результат боротьби кланів за владу. Якийсь період часу на Майдані все було мирно, але після того, як олігархи зрозуміли, що потрібно радикалізувати ситуацію, пролилася кров і загинули люди. Сьогодні, захопивши владу після перевороту, товстосуми перейшли до другої фази переділу власності. Від смертей людей на південному сході вони намагаються відволікти громадян тим, що хочуть заборонити Компартію», - переконаний Симоненко.

Він додав, що ті, хто віддає українським солдатам команду йти на смерть, нестимуть відповідальність і, напевно, потраплять на лаву підсудних за скоєні злочини проти народу України.

«Ми, комуністи, отримали підтримку в ЄС, наші європейські партнери підтримали ініціативу про необхідність припинити війну і сісти за стіл переговорів. Війна ніколи не вирішить питання територіальної цілісності, а лише на дуже довгі роки через кров і смерть людей відокремить одну частину країни від іншої. Тому, виступаючи за цілісність держави Україна, ми і пропонуємо (у чому нас підтримують ліві сили Європи) тільки мирним шляхом, шляхом переговорів розв’язувати всі проблеми держави», - зазначив політик, повідомляє «ГолосUA».

При цьому він наголосив, що після виборів в Європарламент 25 травня європейські політики усвідомили, що в інформаційному просторі Європи однобоко представлена ситуація в Україні.

«Про це вони заявили на наших зустрічах. Вони також чудово розуміють, що Україну «ведуть» за балканським сценарієм. Розуміють, що Європа під загрозою внаслідок війни в Україні через інтереси США, саме Америка втягує з одного боку Росію, а з іншого боку Європу в цей військовий конфлікт. Це ослаблення основних суперників тієї ж самої Америки. Мої європейські колеги прекрасно розуміють, що сьогодні треба мирним шляхом вирішити цю проблему і досить лити кров. Європейські ліві однозначно заявили про необхідність підтримати позицію Компартії України про мирне вирішення цього конфлікту шляхом переговорів, які дадуть можливість через зміни до Конституції врегулювати проблеми, що призвели до конфлікту», - підсумував Симоненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147