У Верховній Раді України проводяться коаліційні переговори і йде робота щодо переформатування фракцій та груп. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявила народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко.

Окрему увагу депутат приділила виходу сьогодні з фракції ПР значної кількості нардепів. «У фракції суттєві втрати - пішло 20 осіб. Відразу попереджаю, я не виходила, хоча про це написали в пресі, забувши мене запитати», - сказала вона і додала, що розуміє депутатів, які вийшли з фракції ПР, оскільки на багатьох чиниться тиск.

«Сьогодні в одного народного депутата на шести об'єктах обшуки. Ми вже ходимо як до себе додому на допити в ГПУ, у когось просто здають нерви. Віджимають фізично і психологічно, роблять все, щоб ми кинули єдину опозиційну фракцію, що заважає займатися темними справами в парламенті правлячій більшості. Хоча згідно з голосуванням, результатами на табло, правлячої більшості у ВР немає», - заявила Бондаренко.

Крім того, за її словами, сьогодні складно однозначно назвати дату можливих дострокових виборів у Раду. «Сьогодні у всіх свої інтереси. Пан Порошенко, думаю, зацікавлений у якнайшвидшому проведенні виборів, поки він - на хвилі довіри, поки він її не розгубив. Бо чим далі, тим більше він втрачатиме і навесні вже не візьме такий результат, як восени. Що ж стосується опозиції, то тут навпаки, з часом результат поліпшуватиметься. «Батьківщина» навряд чи зможе набрати більше і відповідно не зацікавлена у виборах. У комуністів і «Свободи» також незрозумілі перспективи. Думаю, що у комуністів є перспектива набрати більше, тому з ними так відчайдушно і б'ються. Напевно, і депутати, які перейшли в групи, не зацікавлені у виборах», - підсумувала вона.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95