Вранці у вівторок, 3 червня, кілька десятків людей спортивної статури в масках і з битами та «коктейлями Молотова» побили учасників пікету під Кабінетом Міністрів на вул. Грушевського, а потім заблокували будівлю Державної служби України з лікарських засобів, передає РБК.

Пікетували будівлю уряду активісти фармацевтичної галузі практично з усіх регіонів України, які вимагали відставки глави міністерства охорони здоров'я Олега Мусія.

 
 
Як повідомила лідер громадської організації «МОФАФР», член Громадської Ради при Держлікслужбі Олена Прудникова, активісти передали прем'єр-міністрові Арсенію Яценюку листа, в якому вимога відставки Мусія аргументована його «непрозорою кадровою політикою, силовими методами керівництва та лобіюванням інтересів великого бізнесу».
 
 
Також серед вимог - збереження кадрового потенціалу Держлікслужби, який, за словами Прудникової, «не пов'язаний з великим бізнесом і чесно відстоює інтереси всіх учасників ринку».

Крім того, активісти наполягають на скасування ПДВ на ліки і медичні вироби. А також вимагають повернути борги підприємцям за часткову компенсацію державою вартості ліків для гіпертоніків і відкликати законопроекти про запровадження РРО для ФОПів (№№ 4611 і 4612), які, як підкреслює Прудникова, «зупинять розвиток малого підприємництва і унеможливлюють створення аптек у сільській місцевості».

До того ж, повідомила вона, в переліку умов, висунутих активістами, мораторій на створення міністром Мусієм національних корпоративно-професійних організацій, що, на переконання працівників фармацевтичної галузі, є прямим порушенням Конституції України.

Хоча невідомі зі зброєю і коктейлями Молотова представляються нікому не відомим громадським об'єднанням «Гроза», спостерігачі вбачають в акції залякування почерк міністра охорони здоров'я Олега Мусія.

Річ у тім, що він раніше публічно закликав силові структури Майдану для «вирішення кадрових питань», після чого голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко закликав чиновників нової влади не використовувати самооборону Майдану у «бізнес-розбірках».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271