Уряд не виключає, що договірна ціна на російський газ може відрізнятися від ціни в 268,5 доларів за 1 тисячу кубометрів газу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи у Верховній Раді у вівторок, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Ми заявили ціну 268,5 доларів за 1 тис. кубометрів газу. Абсолютно усвідомлюю те, що нам складно буде досягти цієї ціни», - сказав прем'єр.

За його словами, переговорна позиція, що є зараз, може мати певні відхилення від ціни 268,5 доларів за 1 тис. кубометрів.

«Я спеціально досить коректно говоритиму про це, щоб не давати неправильних сигналів. Ми наполягаємо на ціні 268,5 доларів і категорично проти ціни в 500 доларів», - заявив Яценюк.

Нагадаємо, «Газпром» готовий до зниження ціни на газ для НАК «Нафтогаз України», а також переносить введення режиму передоплати з Україною на 9 червня.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо домовленості щодо ціни на газ 2 червня не буде досягнуто, Україна подасть позов до Арбітражного суду.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185