У російській компанії «Газпром» відмовилися назвати нову ціну газу для України до завершення переговорів щодо цього питання.

На прес-конференції в Москві офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов сказав: «Якою буде ціна - може бути, якісь орієнтири ми назвемо, коли домовимося, але ніяк не раніше», повідомляє «УНІАН».

Відповідаючи на запитання про те, яка ймовірність, що нова ціна російського газу для України буде наближена до 268,5 дол. за тис. куб. м, на чому наполягає Україна, Купріянов сказав: «Що стосується ціни, ви кажете, що українська сторона наполягає на цій ціні. Ви не знаєте, на чому вона наполягає, тому що знаєте тільки те, що говориться публічно».

У свою чергу, генеральний директор компанії «Газпром експорт» Олександр Медведєв зазначив, що ціна для України, яку називає єврокомісар з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер, «відповідає і нашим уявленням на ринку Європи».

Як раніше повідомляв ForUm, єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що «Газпром» і «Нафтогаз» обговорюють ціну на російський газ для України в межах 350-380 доларів за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209