Україні необхідно закачати в сховища ще як мінімум 7 млрд куб природного газу, щоб бути підготовленою до осінньо-зимового періоду. Про це, як передає кореспондент Forum'у, виступаючи у Верховній Раді у вівторок, заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Станом на ранок сьогоднішнього дня в українських газових сховищах міститься 12 млрд кубометрів газу. Ми накопичили ресурси, але їх недостатньо для того, щоб пройти зиму. Ще мінімально нам необхідно придбати 7 млрд кубометрів газу», - сказав він.

При цьому прем'єр підкреслив, що великі перспективи щодо наповнення сховищ він бачить у підписанні контрактів щодо реверсного постачання палива з Європи.

«Ми підписали так званий малий реверс з нашими європейськими партнерами. Перші обсяги цього реверсу дадуть можливість закривати поточні потреби зі споживання газу. Якщо у вересні-жовтні ми перейдемо на великий реверс, то це дасть нам додаткові можливості для забезпечення енергетичної незалежності України», - сказав Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 квітня Україна підписала зі Словацькою Республікою, а саме з транзитною компанією Eustream, меморандум про співпрацю в енергетичній сфері, який передбачає початок реверсного постачання природного газу з території Словаччини.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154