З місць позбавлення волі звільнені всі 328 учасників масових акцій протесту, заявив в.о. генпрокурора України Олег Махніцький під час прес-конференції за результатами роботи органів прокуратури за три місяці поточного року.

«Наразі здійснюється досудове розслідування у 217 кримінальних процесах за фактами вчинення неправомірних дій працівниками правоохоронних органів стосовно учасників акцій протесту і 6 - суддями», - цитує Махніцького прес-служба ГПУ.

Десяти співробітникам органів внутрішніх справ повідомлено про підозру, один обвинувальний акт щодо 3-х осіб уже спрямовано до суду.

Також в.о. генпрокурора повідомив, що за результатами перевірок правомірності притягнення учасників Майдану та Автомайдану до адміністративної відповідальності, з'ясовано, що працівники міліції підробляли матеріали справ про адміністративні правопорушення.

«За такими фактами розпочато 56 кримінальних проваджень, найбільше - у Києві та Київській області, де прокуратурами розпочато 30 і 13 кримінальних проваджень відповідно. До відповідальності притягнуто 185 посадових осіб», - сказав він, додавши, що судами задоволено понад 500 клопотань прокурорів про звільнення громадян від адміністративної відповідальності.

Крім цього, Махніцький зазначив, що на сьогодні у двох областях прокурорами повідомлено про підозру 12 особам, які скоїли злочини проти учасників масових протестів в Україні.

«Так, прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру голові обласної ради, який брав активну участь в організації масових заворушень на площі біля будівлі обласної ради у січні цього року, залучаючи до протиправних дій так званих «тітушок» для побиття мітингувальників», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, виконувач обов'язків генпрокурора Олег Махніцький 1 березня цього року доручив прокурорам АР Крим, областей, міст Києва та Севастополя провести ретельну перевірку законності притягнення громадян до адміністративної відповідальності за участь у протестних акціях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73