Перевибори Верховної Ради сьогодні провести неможливо. Про це заявив голова міжфракційного депутатського об'єднання «Антикризова група» Ігор Рибаков.

«Різноманітні політики і політтехнологи, які сьогодні старанно трудяться в численних політичних штабах, виконують «домашнє завдання» своїх господарів, регулярно вкидаючи в українське суспільство тези про необхідність переобрання Верховної Ради. Відверто кажучи, цинізм подібних «посилів» зашкалює. Адже всі ці, з дозволу сказати експерти (на відміну від українського суспільства, дезорієнтованого і морально втомленого від перманентної війни), чудово розуміють, що будь-які розмови про швидке переобрання парламенту - це блеф. Перевибори Ради сьогодні провести неможливі. По-перше, в бюджеті на це немає грошей, по-друге, ЦВК на сьогодні вже нелегітимна, по-третє, немає правових підстав для розпуску ВР», - вважає він.

 
 
«Всі ці борці «за права громадян», які несамовито кричать про необхідність термінового розпуску Ради, а це, в першу чергу, представники різних фракцій і партій, займаються самопіаром, безцеремонним популізмом та елементарним обманом виборців, - заявив Рибаков. - Вони «скромно замовчують про те, що вибори-2012 обійшлися державній казні в більш ніж мільярд гривень. Скільки коштуватимуть вибори зараз, коли дефіцит бюджету становить мільярди гривень? І звідки брати гроші, яких не вистачає навіть на патрони для армії?»

«Друга, серйозна юридична проблема - це проблема з легітимністю Центральної виборчої комісії, - зазначив політик, - Але про неї «люстратори» також мовчать».

«Всі ці політики та їхні технологи не можуть не знати, що 1 червня закінчився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК (включаючи Голову Комісії, його заступників і Секретаря). І без їх переобрання легітимність Комісії буде під великим питанням, а всі її рішення, в тому числі й ті, що стосуються виборів, дуже легко буде оскаржувати в судах», - наголосив Рибаков.

«Тому, слухаючи заклики про необхідність перезавантаження влади, так і хочеться сказати: «Хлопці, адже Майдан стояв саме для того, щоб усі рішення в нашій країні були законними!», - сказав Рибаков. - Ви хочете вибори? Будь ласка! Вносьте відповідні зміни до Конституції, голосуйте за них конституційною більшістю у триста голосів, - і вперед! Не вийде? Звичайно, ні... Що ж будуть робити спраглі перевиборів? Силами фракцій, що входять до складу коаліції, тридцять днів блокувати парламентську трибуну? Нам мало протистояння в суспільстві? Його ще треба перенести в сесійну залу ВР?».

«Ось саме тому я вважаю, що всі, хто мусує тему переобрання парламенту, займаються дешевим популізмом, прекрасно розуміючи, що подальше протистояння в Україні може обернутися повномасштабною громадянською війною, розділом території і заморожуванням усіх видів раніше обіцяної фінансової допомоги. Зараз, коли з'явилися перші ознаки перелому ситуації на користь України, подібний сценарій - злочинний», - упевнений Рибаков.

«Тому всі свої сили новообраний Президент Петро Порошенко має кинути на пошуки компромісу. Не загострювати конфлікт потрібно, а шукати шляхи до діалогу, шукати людей для такого діалогу - впливових і тих, що не дратують жодну зі сторін. Шукати таких переговірників необхідно і в Україні, і в Євросоюзі, і в Російській Федерації. Потрібно не «точити ножі», а домовлятися, адже проблеми, з якими боровся народ на Майдані, не зняті, а лише заглушені сьогодні звуками пострілів», - упевнений Рибаков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95