Прокурорськими перевірками охоплено більше половини міністерств та відомств. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції з нагоди 100 днів з моменту призначення виконувач обов'язків генерального прокурора України Олег Махніцький, повідомляє прес-служба відомства.

«За їхніми результатами тільки за останній місяць Генеральною прокуратурою України розпочато досудове розслідування за фактами вчинення багатомільйонних зловживань у чотирьох центральних органах влади», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в коло особливої уваги поки що потрапили Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство юстиції України, Міністерство інфраструктури України, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Також у ГПУ додали, що протягом березня-травня значно підвищилася ефективність прокурорської діяльності з нагляду за додержанням і застосуванням законів.

«За документами прокурорського реагування відшкодовано близько 1,2 мільярда гривень, з яких понад 140 мільйонів у бюджет. До відповідальності притягнуто майже 19 тисяч посадових осіб, у тому числі 6,4 тисячі - органів державного контролю. За результатами проведених перевірок розпочато понад 1,8 тисячі кримінальних проваджень», - зазначили в ГПУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29