Нова парламентська коаліція буде пропрезидентською, з дуже гарною назвою і пафосними гаслами. Таку думку в коментарі Forum'у висловив президент аналітичного центру «Політика» Ігор Попов.

«Корпоративні інтереси народних депутатів щодо самозбереження набагато сильніші, ніж обіцянки новообраного президента (про перевибори парламенту в 2014 році. - Ред.) І ця коаліція тлітиме, поки не домовляться, не отримають 226 підписів для створення нової більшості, до якої може і 300 осіб попроситися. Нова коаліція буде з дуже гарною назвою і пафосними гаслами», - сказав він.

Попов упевнений, що нова більшість буде пропрезидентською. «Депутати люблять переможців, люблять сильних. Я прогнозую, що коаліція буде пропрезидентською. Та і Юлія Тимошенко натякнула, що не бажає в опозицію, хоче, щоб хоч частина її людей зберегла посади», - пояснив він.

Що ж стосується дострокового припинення повноважень парламенту, то Попов заявив, що це дуже ймовірно. «Оскільки в країні криза, дуже ймовірно, що цей парламент не існуватиме до 2017 року. Позачергові вибори будуть. Але зараз їх вдасться відбити», - резюмував Попов.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

66