Каденція Верховної Ради сьомого скликання залежатиме від поведінки депутатів та волі президента. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політичний експерт Олександр Палій.

«Нинішня коаліція проіснує доти, поки на це буде політична воля президента, поки цей парламент буде здатен приймати якісь раціональні рішення. Відповідно, якщо парламент схаменеться і почне працювати, не виключаю, що він може ще трохи проіснувати. Так що все залежить від того, як поводитимуться депутати», - заявив він.

Палій прогнозує, що коаліція буде переформатована. «Швидше за все, у ній з'являться нові люди», - сказав він.

Водночас, експерт упевнений, що ВР сьомого скликання не добуде повну каденцію, оскільки не відповідає вимогам суспільства, а також «у питаннях безпеки часто поводить себе дуже дивно, наприклад, рішення про лікування учасників АТО прийнято з третього разу».

«Парламентарії повинні піти до людей, як до основного джерела легітимності, і запитати, чи хочуть вони залишити їх на посадах. Суспільство радикально змінилося. Воно має вирішувати, кому дати владу. Необхідна відповідність між парламентом і суспільством, а зараз її повністю втрачено», - переконаний Палій.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45