Парламент може бути розпущений через відсутність більшості, але члени коаліції не хочуть перевиборів. Таку думку, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції висловив голова ради ГО «Лабораторія громадських ініціатив», експерт-політолог Ігор Когут.

Він зазначив, що нинішня більшість не здатна забезпечити ухвалення рішень у ВРУ простою більшістю у 226 голосів, не кажучи про конституційну - в 300 голосів.

«Не знаю, які важелі повинні бути задіяні новим президентом, щоб домовитися з усіма, і у вересні-листопаді вийти на рішення у триста голосів», - підкреслив він.

У той же час експерт упевнений, що юридично розпад коаліції буде складно оформити. «Очевидно, цей процес може бути тільки штучним. Ніхто з учасників коаліції не хоче втрачати своїх мандатів», - вважає він.

«Депутатським групам, створеним у лютому-березні, парламентські вибори ні до чого. «Батьківщина» також знаходить багато аргументів, щоб не виходити з коаліції - залишатися в парламенті. «Свобода», розуміючи зниження своїх електоральних можливостей, також не буде особливо торпедувати питання виборів. «УДАРу», як найбільш наближеній до президента фракції, буде непросто здійснити акт щодо виходу з коаліції», - пояснив він.

У той же час, експерт вважає, що якщо буде тиск суспільства, дострокові парламентські вибори відбудуться восени цього року або в березні наступного.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

84