У ході розслідування заворушень в Одесі 2 травня, внаслідок яких загинуло 48 людей, допитано понад 340 громадян.

Про це розповів заступник начальника Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ України Григорій Мамка, повідомляє Управління зв'язків з громадськістю МВС.

Він зазначив, що частина потерпілих зверталася до медиків по допомогу, приховавши свої персональні дані.

«Міліціонерам доводиться встановлювати всіх постраждалих у трагедії, однак вони відмовляються від процесуального статусу потерпілих», - сказав Мамка.

Представник МВС зазначив, що слідчими з моменту початку розслідування призначено більше 80 експертиз.

«Перші висновки вже почали надходити, однак основну масу результатів досліджень правоохоронці очікують у період з 10 по 15 червня. Серед них - і висновки судово-медичних експертиз, які повинні дати відповіді на запитання про причини загибелі людей, чиї тіла були знайдені після масових заворушень в одеському Будинку профспілок», - сказав він.

Крім того, тривають дослідження з метою встановлення осіб потерпілих, адже одного із 48 загиблих досі не ідентифіковано.

За словами Мамки, наразі у скоєнні злочинів в Одесі підозрюється 40 осіб, щодо яких як запобіжний захід обрано домашній арешт. Щодо 13 осіб судом обрано запобіжний захід утримання під вартою. Стосовно ще кількох затриманих, яких доставили з Одеси до столиці, суд замість взяття під варту, про яке клопотала прокуратура, обрав їм інший запобіжний захід - домашній арешт.

Заступник начальника слідчого підрозділу МВС також зазначив, що правоохоронці проаналізували велику кількість відеофайлів щодо подій в Одесі. Значна їхня кількість вилучається досі. Фахівці розкладають відео кадр за кадром, щоб встановити всіх учасників масових заворушень.

Як раніше повідомляв ForUm, кількість загиблих у ході сутичок в Одесі 2 травня досягла 48 осіб.

У міському Будинку профспілок було виявлено речовину хлороформ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220