Швейцарський літак на сонячних батареях Solar Impulse 2 здійснив свій перший політ. Інформація про це з'явилася 2 червня 2014 року на сайті проекту, що підтримується Федеральною політехнічною школою Лозанни.

Літальний апарат має розмах крил 72 метри і важить близько 2,3 тонн. Розміри літака можна порівняти з найбільшим пасажирським перевізником Airbus А380.

 
 
Порівняно невелику вагу апарату забезпечує конструкція з вуглецевого волокна. Значну частину літака покривають близько 17 тисяч фотоелементів, які в зв'язці з літій-іонними батареями забезпечують роботу двигунів апарату. Швидкість, яку може розвивати літак, дорівнює 140 кілометрів на годину, апарат здатен досягати висоти 12 тисяч кілометрів, пише «Lenta.ru».

Політ апарату став заключним етапом на шляху випробувань другої модифікації літака Solar Impulse. Попередній апарат з офіційною назвою HB-SIA мав розмах крил 63 метри і важив близько 1,6 тонн. Літак зміг розвинути швидкість до 70 кілометрів на годину. Літальний апарат був представлений громадськості в червні 2009 року, а його перший політ відбувся у грудні того ж року. У липні 2010 року цей літак здійснив 26-годинний політ, використовуючи здебільшого енергію, яку отримують з допомогою 12 тисяч фотоелементів. HB-SIA здатен підніматися на висоту до 8,7 кілометрів.

HB-SIB - офіційне найменування другої моделі серії Solar Impulse, призначеної для демонстрації можливостей альтернативної енергетики. Його офіційна презентація відбулася 9 березня 2014 року. У 2015 році на цьому літаку планується здійснити навколосвітню подорож, яка, як очікується, триватиме більше двох тижнів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146