Подальша доля Майдану залежить від того, на якому боці барикад буде влада. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив директор громадської організації «Центр розвитку суспільства» Ігор Когут.

«Сьогодні дуже цікавий момент, коли влада повинна продемонструвати, по який бік барикад вона перебуває», - сказав він.

За його словами, люди погодяться піти з Майдану, коли побачать готовність влади до розмови, а також реальні дії щодо втілення обіцянок.

Він наголосив, що дуже важливий форум представників влади і Майдану. «Має бути проведена серйозна консультативна робота. Міський голова повинен зустрічатися з сотниками і говорити про перспективи... Майдан може розійтися тільки тоді, коли розмови будуть втілені в життя», - зазначив експерт.

Когут сумнівається, що для переговорів з майданівцями достатньо представництва мера Києва.

«Складна проблема з людьми на Майдані. Хто з ними має говорити? Якого рівня? Адже там є організовані сотні, які мають рацію, коли кажуть, що поки в країні немає змін - не розійдуться. Також там багато людей не з Києва. Чи легітимно, щоб тільки міський голова з ними розмовляв, а також чи є у них достатньо легітимності вимагати змін у місті», - підкреслив експерт.

На його думку, багато проблем може вирішити створення громадського центру в Будинку профспілок. Він пропонує віддати перший поверх будівлі під меморіал, а на решті створити майданчик для роботи громадських організацій.

«Щоб громадські організації могли би там не тільки фізично розміститися, але й мати простір, куди викликати на розмову міністрів, президентів, мерів і депутатів», - сказав Когут.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59