Міністерство юстиції звинувачує Росію в тому, що вона блокує процес переміщення ув'язнених, які перебувають у місцях позбавлення волі з Криму на материкову України.

Про це, в ході засідання комісії з питань державної політики у сфері виконання кримінальних покарань сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Він зазначив, що на цей момент у Криму перебуває близько 3 тисяч ув'язнених і засуджених, 200 з яких - уже повинні бути звільнені за законом про амністію.

При цьому місцеве керівництво, призначене Росією в Криму, блокує процес звільнення амністованих, а також процес переміщення решти ув'язнених на материкову частину України.

«Ми проводимо роботу щодо фактичного переміщення тих (ув'язнених) громадян, які також не потрапили під закон про амністію. На цей момент російська сторона максимально ухиляється від цього питання», - цитують Петренка «Українські новини».

Він повідомив, що вже подані перші позови до Європейського суду з прав людини і найближчим часом Росія буде зобов'язана звільнити амністованих у Криму за рішенням ЄСПЛ.

Крім того, на засіданні комісії в понеділок було прийнято пропозицію громадськості про створення робочої групи підконтрольної Мін'юсту щодо перевірки прав в'язнів у Криму.

Робочу групу очолив правозахисник Едуард Багіров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49