Настоятеля Свято-Миколаївського храму протоієрея Луганської єпархії Української православної церкви Московського патріархату Володимира Марецького, який керував збройними нападами на виборчі дільниці в Новоайдарському районі Луганської області 26 травня, заарештували на 2 місяці, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

«За клопотанням прокурорів-процесуальних керівників Марецькому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення суми застави», - йдеться в повідомленні.

За словами начальника відділу прокуратури області Олександра Алексейчука, вказаний громадянин підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб).

Запобіжний захід обрано строком на 2 місяці, які підозрюваний проведе в слідчому ізоляторі.

Як повідомлялося, 26 травня після збройного нападу на кілька виборчих дільниць у Новоайдарському районі Луганської області було затримано 13 осіб.

Серед них - керівник групи Марецький, який є активістом так званого донського козацтва, настоятелем одного з місцевих храмів Московського патріархату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250