Консенсус щодо проведення позачергових парламентських виборів може стати сигналом для демобілізації Майдану. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив директор громадської організації «Центр розвитку суспільства» Ігор Когут.

«Можливо, момент прийняття рішення про дострокові вибори стане відправною точкою демобілізації Майдану. Але, як я розумію, політичної волі щодо дострокових виборів у парламенті немає», - сказав він.

За його словами, найвірогіднішою причиною розпуску парламенту може бути відсутність коаліції протягом 30 днів. «Але малоймовірно, що хтось з учасників нинішньої більшості зважиться вийти з неї, розуміючи ризики виборів», - вважає Когут.

«Якщо ви мене питаєте, яка ймовірність дострокових парламентських виборів, то це 50 на 50», - сказав він і додав, що переобрання ВР не обов'язково відбудеться цього року. «Це може бути і березень наступного року», - вважає експерт.

Когут наголосив, що сьогодні парламент повинен бути працездатним, оскільки потрібно ухвалювати і виконувати антикорупційне законодавство, обіцяне Майдану, допрацьовувати Конституцію, а також змінити виборче законодавство, щоб такі вибори проводилися за пропорційною системою з відкритими списками.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53