Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати порівняно з сумою на початок поточного року на сьогодні зменшилася на 12,5 млн грн або на 10,8 %, повідомляє департамент економіки Донецької облдержадміністрації.

При цьому на підприємствах, які перебувають на різних стадіях банкрутства, заборгованість зменшилася на 21,9%, або на 13,6 млн грн, а на економічно неактивних підприємствах - на 17,7% (1,3 млн грн).

Всього, за даними профільного департаменту, загальна сума заборгованості із зарплати в регіоні становить 102,9 млн грн.

Також у департаменті економіки повідомили, що середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника за січень-квітень поточного року порівняно з аналогічним періодом 2013 року в області зросла на 7,1 % і становила 3867 грн за аналогічного показника по Україні - 3302 грн. При цьому реальна заробітна плата найманих працівників у січні-квітні 2014 року збільшилася на 3,3 %.

Фонд оплати праці загалом по області за перші чотири місяці поточного року збільшився на 2,6% або на 423,9 млн грн і становив 16 855 млн грн.

Нагадаємо, за словами секретаря комітету Верховної Ради з національної безпеки та оборони Сергія Капліна, велика частина промислових підприємств Донецької та Луганської областей змушені зупинити роботу через ескалацію бойових дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71