Віктор Медведчук вважає, що успіх євроскептиків на виборах в Європарламент звужує інтеграційні перспективи України.

Політик двояко оцінив вибори, враховуючи невдачу провідних європейських політичних проектів і відносний успіх сил, які виступають за незалежність своїх країн від Брюсселя.

«В цілому вибори ознаменувалися успіхом нових політичних проектів, які отримали більше 10% мандатів, і багато з цих депутатів ще не визначилися з «фракційною орієнтацією». Щоправда, у євроскептиків в Європарламенті буде в сумі лише близько 20% місць, а коаліція «народників» і соціалістів, яка багато років заправляла в Європарламенті, збереже більшість», - написав політик у своєму блозі.

Лідер «Українського вибору» звернув увагу на вражаючий успіх євроскептиків у трьох із чотирьох провідних країн ЄС - Великобританії, Франції та Італії. У найсильнішій європейській країні, Німеччині, у них також наявна позитивна динаміка.

«Правлячим силам у країнах європейської «великої четвірки» доведеться враховувати цей тренд, щоб утриматися при владі, і вберегти ЄС від розпаду. А ЄС без згоди Берліна, Парижа, Рима, Лондона не зможе рухатися вперед і продовжувати подальшу експансію», - стверджує Медведчук.

Він упевнений, що Європі насамперед доведеться вирішувати проблему невдоволення громадян політикою провідних країн ЄС, тому ймовірність подальшої перспективи інтеграції України в ЄС дуже мала.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98