Росія сьогодні внесе до Ради Безпеки ООН проект резолюції щодо припинення вогню в Україні, що передбачає створення гуманітарного коридору для виходу мирного населення із зон конфлікту і постачання гуманітарної допомоги.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров сьогодні на прес-конференції в Москві.

«Росія сьогодні планує внести до Ради безпеки ООН проект резолюції, в ньому будуть міститися вимоги негайного припинення насильства і початку практичних переговорів з метою встановлення сталого надійного припинення вогню», - наводить слова Лаврова «УНІАН».

Він підкреслив, що в проекті цієї резолюції буде міститися вимога негайно створити гуманітарні коридори, якими мирні жителі зможуть вийти з району бойових дій, якщо вони цього захочуть.

Лавров зазначив, що РФ хоче, щоб Рада безпеки зажадала не перешкоджати мирному населенню виходити із зон бойових дій та забезпечити доставку в ці зони гуманітарної допомоги.

«Вважаємо принциповим підтвердити в рішенні Радбезу дієвість Женевських конвенцій та інших норм міжнародного гуманітарного права, вимагати їх неухильного виконання, включаючи різноманітне сприяння діяльності міжнародного комітету Червоного хреста, інших міжнародних гуманітарних організацій на південному сході України і вимагати недопущення будь-яких дій, що перешкоджатимуть виконанню цими гуманітарними співробітниками своїх функцій», - сказав глава МЗС РФ.

За його словами, ця ініціатива РФ свідомо сформульована в деполітизованому руслі, націливши її на вжиття заходів, які дозволять негайно полегшити страждання мирного населення, на виконання Женевської заяви та «дорожньої карти ОБСЄ».

«Ми сподіваємося, що гуманітарний характер нашої ініціативи буде сприйнятий в Раді безпеки ООН і резолюція буде взята в негайне опрацювання», - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, Росія прийняла в неділю, 1 червня, головування в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174