ВАТ «Газпром» переносить рішення про введення режиму передоплати з Україною на 9 червня, повідомив журналістам глава російської компанії Олексій Міллер, передає «ИТАР-ТАСС».

«Україна заплатила перший транш за постачання газу. Сьогодні на рахунок «Газпрому» надійшло 786 млн доларів. Ми вітаємо початок погашення боргу Україною і переносимо режим передоплати на 9 червня. Введення режиму передоплати залежатиме від погашення в повному обсязі боргу за поставлений до 1 квітня газ в обсязі 2,237 млрд доларів, частину якого сьогодні було оплачено, і від прогресу у платежах за поставки квітня і травня. Оплата за травень повинна бути проведена до 9 червня», - сказав він.

Нагадаємо, Міненерго РФ підтверджує надходження від України $786,4 млн у рахунок погашення боргу за газ за лютий і березень.

30 травня Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» перерахувала 786,3 млн доларів за імпортований у лютому-березні газ за ціною 268,5 доларів/тис. куб. м.

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив про початок погашення Україною заборгованості за газ.

Як відомо, Україна готова сплачувати рахунки російського «Газпрому» тільки після погодження тимчасової ціни газу на рівні $268,5 за 1 тис. куб. м, яка діятиме до повного врегулювання спору між сторонами.

У свою чергу глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що Росія готова до обговорення знижки на російський газ для України без зміни умов контракту в разі оплати частини боргу у розмірі 2 млрд дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32