Військовослужбовці третього батальйону 51-ї бригади, які передислоковані в Миколаївську область, відмовляються брати участь у військових діях проти своїх співвітчизників. Про це «УНН» повідомили в прес-службі нардепа Олега Царьова.

За його словами, 27 травня військовослужбовці закрилися у вагонах, в яких їх перевозили до Миколаївської області.

«Військові відмовилися вийти і почати розвантаження техніки та обладнання. Бійці вимагають повернення на рівненський полігон або у Володимир-Волинський. Українське військове керівництво розцінює це як зраду Батьківщині і погрожує заколотникам покаранням», - йдеться в повідомленні.

Частина солдатів, які призвані з Івано-Франківської області і служать у частині Національної гвардії, розташованої в Миколаєві, висловлюють невдоволення майбутнім відправленням підрозділів на схід «для участі в каральній операції проти Луганської та Донецької народних республік».

«Одночасно в регіоні з'явилася інформація, що в іншій військовій частині, розташованої в Миколаєві, п'ятеро солдатів відмовилися їхати в район проведення каральної операції, були відправлені нібито у звільнення, після чого безслідно зникли. При цьому в розташуванні залишилися їхні особисті речі, включаючи мобільні телефони», - пише прес-служба Царьова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381