Україна з 2010 року отримала близько 1 трильйона гривень компенсації від Організації Об'єднаних Націй за участь українських військових у миротворчих місіях.

Про це на прес-конференції повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних сил Андрій Ординович.

«За останні п'ять років це приблизно 1 трлн гривень», - сказав він.

Він зазначив, що участь у миротворчих місіях приносить значний дохід бюджету України, зокрема, у 2013 році від Генерального секретаріату ООН було отримано близько 151 млн гривень, а у 2010 році - близько 160 млн гривень.

Водночас Ординович зазначив, що Україна також витрачає значні суми, що обчислюються десятками мільйонів гривень, на підготовку своїх пілотів вертольотів, які беруть участь у миротворчих місіях, передають «Українські новини».

При цьому він зазначив, що нині Україна не так активно бере участь у миротворчих місіях, і якщо у 2002-2003 роках Україна входила в десятку за кількістю своїх миротворців, то зараз вона займає 37-ме місце.

Нагадаємо, Міністерство оборони допускає повернення з Африки українських миротворців, зокрема пілотів вертольотів, для участі в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252