Москва повторно закликала українську владу розглянути пропозицію Росії про надання гуманітарної допомоги населенню східних регіонів України. Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

«З урахуванням продовження Києвом бойових дій проти населення східних регіонів України, потреба у наданні мирним людям термінової гуманітарної допомоги залишається досить актуальною. Закликаємо українську владу, виходячи із загальноприйнятих норм людської моралі, все ж розглянути питання допомоги тим, хто її гостро потребує», - заявили у відомстві.

У МЗС нагадали, що 28 травня відправили українським колегам ноту щодо питань надання термінової гуманітарної допомоги.

«Увагу української сторони було звернено на те, що на адресу російської сторони надходять звернення від громадян та організацій, що перебувають у зоні конфлікту в східних регіонах України, де внаслідок силових дій є людські жертви і численні постраждалі, з проханням про відправлення такої гуманітарної допомоги, насамперед медикаментами та медичними препаратами», - йдеться в коментарі.

Підкреслено, що російська сторона готова надати населенню в зазначених регіонах необхідне сприяння, а українській стороні було запропоновано вжити необхідних заходів щодо забезпечення умов для доставки російської гуманітарної допомоги в постраждалі конфліктом райони.

«У відповідь 29 травня була отримана нота МЗС України, ознайомлення з текстом якої викликає щонайменше подив. Повністю проігнорувавши тему надання гуманітарної допомоги, страждання людей у східних регіонах України, де через військову операцію, що проводиться Києвом, щодня гинуть люди, а кількість поранених і постраждалих продовжує зростати, МЗС України цинічно повело мову про ситуацію в Криму, який, на думку української сторони, що ґрунтується на якихось «численних сигналах світового співтовариства», нібито «перебуває на межі гуманітарної катастрофи», - обурилися в Москві.

У зв'язку з цим у МЗС РФ підкреслили, що сьогодні жителі Криму, «всупереч голослівним твердженням київських політиків, мають можливість спокійно жити і працювати в мирних та стабільних умовах».

«До речі, виникають проблеми здебільшого пов'язані саме з блокадою транспортних артерій з боку України. А чого варте, наприклад, відоме рішення Києва щодо припинення подачі води кримчанам через Північно-Кримський канал?» - заявили в міністерстві.

Як повідомляв ForUm, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія неодмінно надасть Донецькій народній республіці гуманітарну допомогу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212