Докапіталізація Національної акціонерної компанії «Нафтогаз» на 22 млрд грн проводиться з метою оплати боргів за російський газ, які визнаються урядом України, сказав журналістам директор департаменту місцевих бюджетів міністерства фінансів України Сергій Макацарія.

Представник Мінфіну нагадав, що сьогодні в Європі відбувається чергова зустріч між Україною, ЄС та Росією, і підтвердив, що докапіталізація НАК «Нафтогаз» на 22 млрд грн пов'язана з майбутньою оплатою боргів щодо газу, повідомляє «УНІАН».

«Отримавши гроші, НАК «Нафтогаз» купуватиме долари і купуватиме газ. Борг у 2,2 млрд дол. уряд визнає», - сказав Макацарія. Він також додав, що оплата цього боргу можлива не раніше повернення міністра фінансів України, оскільки саме на цій зустрічі повинен бути вирішений спір з Росією щодо газового боргу. За його словами, в понеділок усе буде відомо.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України постановив збільшити статутний капітал Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на суму 22270900 тис грн шляхом випуску додаткових акцій наявної номінальної вартості зі збереженням 100% акцій у власності держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

347