В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вимагає від органів прокуратури, органів МВС та СБУ ретельної перевірки підрахунку голосів на виборах у Київраду. Про це повідомив виконувач обов'язків голови Адміністрації Президента України Сергій Пашинський, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Він підкреслив, що в.о. Президента розглянув звернення лідера «Демократичного Альянсу» Василя Гацька.

«Фальсифікація та ознаки злочинної змови проти цієї партії очевидні. Організована група негідників хоче зірвати проходження цієї партії в Київраду», - зазначив Пашинський.

За його словами, Турчинов вимагає у разі виявлення фактів фальсифікації виборів у Києві, вжити передбачених законом заходів. Центральній виборчій комісії доручено негайно провести перерахунок голосів на виборах у Київраду за всіма виборчими дільницями Києва, додав в.о. глави АП.

«Усі винні посадові особи, причетні до фальсифікації голосування, або ті, хто перешкоджає перерахунку голосів, підлягають усуненню від своїх службових обов'язків, затриманню і кримінальномц переслідуванню», - зазначив Пашинський.

Розслідування фальсифікації виборів у Київраду і притягнення всіх причетних осіб, членів виборчих комісій та їхніх замовників, арешт і суд над винними - це справа честі для української влади, також наголосив він.

«Прізвище кожного злочинця, всіх виконавців і замовників мають бути оприлюднені», - резюмував в.о. глави АП. Розслідування злочину Турчинов взяв під особистий контроль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

327