Українського консула в Москві не допускають до затриманого ФСБ кінорежисера Олега Сенцова, повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Нашого консула поки що до нього не допустили. Ми вже відправили дуже багато звернень з проханням, щоб дозволили зустріч з консулом», - сказав він в ефірі телеканалу «112. Україна».

Перебийніс назвав безглуздими звинувачення в тероризмі затриманих Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексій Чирнія, Олександра Кольченка, передає «Інтерфакс-Україна».

«Те, що їм інкримінується, це абсолютний абсурд... Це відомий режисер, абсолютно безглузді звинувачення в тому, що вони належать до «Правого сектору» і займалися тероризмом», - зазначив він.

«Ми, звичайно ж, будемо домагатися їх звільнення», - підкреслив дипломат.

11 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що його перевели до київського СІЗО.

29 травня представник МЗС України повідомив, що український кінорежисер Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі.

У ФСБ Росії повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектору», члени якої підозрюються в підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова. Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко взяті під варту, найближчим часом їм буде пред'явлено звинувачення у скоєнні злочинів, повідомляє ЦГЗ ФСБ у п'ятницю. За інформацією спецслужби, затримані готувалися «у складі терористичної спільноти до здійснення вибухів у ніч з 8 на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу «Вічного вогню» та пам'ятника В. І. Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації «Російська громада Криму» та представництва партії «Єдина Росія» у Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року». ФСБ повідомила, що «підозрювані дають свідчення про участь представників «Правого сектору» в організації терористичних актів на території Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205