Екс-перший-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов вважає надуманими звинувачення на його адресу, висунуті правоохоронними органами.

На його думку, за спробами порушення кримінальних справ проти представників економічного блоку попереднього Кабміну стоїть лише прагнення відвернути увагу виборців від провалів у роботі нової влади. Про це йдеться в заяві політика, поширеній його прес-службою.

«Без найменшого подиву прочитав на сайті МВС України повідомлення про порушення проти мене кримінальної справи й оголошення в розшук. Спостерігаючи за діями цієї влади, важко було чекати чогось подібного», - наголошується в заяві.

«У той час, коли на Донбасі сотнями гинуть люди, економіка летить у прірву, а влада не здатна навести елементарний лад, їй доводиться хапатися за будь-який привід, аби відволікти увагу суспільства», - вважає Арбузов.

Він вважає, що висунуті проти нього звинувачення виглядають дико і безглуздо.

«Приводом для порушення кримінальної справи стало колегіальне рішення про фінансування державним коштом державного телеканалу БТБ. Нова влада, публічно високо оцінивши сучасне технічне оснащення ЗМІ, що дістався їй, звинувачує мене у «привласненні або розтраті чужого майна в особливо великих розміру», - нагадав Арбузов.

«Прекрасно розумію, що в непростій ситуації владі потрібен внутрішній ворог. Таким ворогом сьогодні оголосили представників економічного блоку попереднього Кабміну. Завтра ворогами можуть оголосити тих, хто перебуває на Майдані. Прізвища тут не мають значення. Як не має значення і суть висунутих звинувачень. Не здивуюся, якщо прочитаю на сайті МВС звинувачення у «змові з метою підтримки стабільного курсу гривні» або «антизаконній ліквідації інфляції». Коли йдеться про те, щоб утриматися при владі, ці люди не вибирають засоби», - вважає колишній в.о. глави уряду.

Арбузов переконаний, що справа проти нього не має судової перспективи і невдовзі буде закрита за відсутністю складу злочину.

«Український народ уже дав оцінку тим політикам, які розпалювали громадянське протистояння. Свідчення тому - результат Юлії Тимошенко, Олега Тягнибока та Дмитра Яроша на останніх виборах. Отримають оцінку і ті представники органів правопорядку, які замість розслідування вбивств людей прикривають ганебну фальсифікацію виборів у Київраду і фабрикують справи проти політичних опонентів», - наголошується в заяві Арбузова.

«Моя совість перед українським народом чиста. І вірю, що правда обов'язково переможе», - заявив Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207