У Криму співробітники ФСБ Росії затримали членів диверсійно-терористичної групи «Правий сектор», повідомили в п'ятницю у Центрі громадських зв'язків ФСБ.

«Основною метою злочинної діяльності групи було скоєння диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта і Севастополь, а згодом знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередачі», - повідомили у ФСБ.

За даними Федеральної служби безпеки, учасники групи у складі терористичної спільноти збиралися підірвати у ніч на 9 травня саморобні вибухові пристрої біля меморіалу Вічного вогню та пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також здійснити підпали офісів громадської організації Російська громада Криму і представництва партії «Єдина Росія» у Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Стосовно затриманих - Сенцова О.Г., Афанасьєва Ц.Р., Чирнія А.В. та Кольченка А.А. - слідчим управлінням ФСБ РФ розслідується кримінальна справа за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного спільноти та участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї) КК РФ.

«У ході обшуків, проведених у місцях проживання співучасників злочинів, виявлено і вилучено вибухові речовини, вогнепальну зброю, боєприпаси, каністри із запальною сумішшю, будівельні каски, респіратори, протигази, балони з фарбою, націоналістична атрибутика та інше», - повідомили у ФСБ.

Сенцов, Афанасьєв, Чирній, і Кольченко заарештовані, їм найближчим часом буде пред'явлено звинувачення у скоєнні зазначених злочинів. Підозрювані дають свідчення про участь представників «Правого сектору» в організації терактів на території Криму з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки на півострові і здійснення впливу на прийняття рішення органами влади Російської Федерації про вихід Криму з її складу, заявили в ФСБ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220