Голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов своїм розпорядженням створив робочу групу для вирішення на законодавчому рівні питання щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян, які мають невиконані зобов'язання за споживчими валютними кредитами, повідомили Forum'у в прес-службі ВР.

Згідно з підписаним розпорядженням, до складу робочої групи увійдуть народні депутати України (за згодою), представники Національного банку України, Асоціації українських банків та Асоціації фінансових установ, представників громадськості (за згодою).

Керівником робочої групи призначено голову Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності Олександра Риженкова.

Головам депутатських фракцій і груп запропоновано невідкладно надати кандидатури народних депутатів до складу робочої групи. Робочій групі доручено до 3 червня підготувати пропозиції щодо законодавчого врегулювання питання мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян України, які мають невиконані зобов'язання за договорами споживчого кредиту в іноземній валюті (валютних кредитів), укладеними з фінансовими установами та банками України, і передати їх на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності для внесення в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 травня біля будівлі Верховної Ради зібралися активісти, які вимагають від народних депутатів включити до порядку денного й ухвалити в першому читанні законопроект, що передбачає конвертацію валютних кредитів у гривневі згідно із курсом, який був на момент підписання кредитних договорів між позичальниками і банками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171