З 9 травня у Донецькій області внаслідок бойових дій поранено сімох неповнолітніх, повідомляє прес-служба ОДА з посиланням на дані Департаменту охорони здоров'я.

У Слов'янську поранення отримали троє дітей. Так, 9 травня дитина 12 років отримала вогнепальне поранення черевної порожнини і плечового суглоба під час прогулянки. Перебувала на стаціонарному лікуванні у хірургічному відділенні міської лікарні ім. В. І. Леніна. Там їй надали відповідну медичну допомогу. На сьогодні дитину виписали додому, її стан задовільний.

Дівчинка 13 років 26 травня отримала осколкове поранення ноги. Їй в повному обсязі була надана медична допомога.

28 травня чотирирічна дитина під час прогулянки з бабусею постраждала від осколкового поранення м'яких тканин лівого передпліччя. Після надання медичної допомоги в травматологічному відділенні міської лікарні ім. В. І. Леніна, дитина отримує амбулаторне лікування. Її стан задовільний.

Ще четверо неповнолітніх постраждали в інших містах області.

У Макіївці 17 травня семирічна дитина на автобусній зупинці отримала вогнепальне поранення правого гомілковостопного суглоба. Її доправили в дитяче клінічне територіальне медичне об'єднання м. Макіївка, де надали медичну допомогу в повному обсязі. На третій день дитину перевели в обласну дитячу клінічну лікарню. На сьогодні її стан задовільний, відзначається позитивна динаміка.

У Горлівці 24 травня дівчина 17 років отримала кульове поранення грудної клітки. Її госпіталізували в хірургічне відділення міського територіального медичного об'єднання «Сім'я і здоров'я», де дитина перебуває донині. На сьогодні її стан задовільний.

П'ятнадцятирічний мешканець села Маринівка Шахтарського району 25 травня їхав в автомобілі, який розстріляли біля блокпоста м. Сніжне. Дитину доставили в обласну дитячу клінічну лікарню з проникним пораненням черевної порожнини з численними пораненнями кишечника, де оперативно прооперували. Її стан залишається важким.

У Донецьку 28 травня восьмирічний хлопчик отримав осколкове поранення правої гомілки. Після надання медичної допомоги в обласній травматологічній лікарні його відправили на амбулаторне лікування. Стан дитини задовільний.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39