Інформація про потрапляння сьогодні о 06.00 з РФ в Україну п'яти «КамАЗів» зі зброєю та озброєними людьми, не відповідає дійсності, повідомили Forum'у у прес-службі Луганського прикордонного загону.

«Цю інформацію не підтвердив жоден із правоохоронних органів України», - зазначили у відомстві.

Держприкордонслужба заявляє, що російсько-український кордон перебуває під особливим контролем не тільки Державної прикордонної служби України, але й штабу АТО. Охорона кордону здійснюється в посиленому варіанті, також залучаються співробітники СБУ та МВС. Проводиться ретельний контроль всіх осіб і транспортних засобів, що прямують в Україну.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними Держприкордонслужби, в ніч на 27 травня вантажівки з озброєними людьми частково прорвалися до України в напрямку Антрациту.

У МЗС заявили, що, незважаючи на попередження, передані українською стороною дипломатичними каналами про концентрацію на українсько-російському кордоні до 40 вантажних автомобілів з озброєними людьми, російська сторона не вжила жодних кроків для запобігання їх проникненню на територію України.

Прикордонне управління ФСБ Росії по Ростовській області офіційно спростувало повідомлення українських прикордонників про те, що державний кордон з боку РФ в Україну перетнули автомобілі, в яких були озброєні люди і зброя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44