Лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук прокоментував підписання в Астані договору про Євразійський економічний союз.

Як відомо, 29 травня в Астані відбулося засідання Вищої Євразійської економічної ради, в ході якого президенти Росії, Білорусі і Казахстану підписали договір про Євразійський економічний союз. На повну силу ЄАЕС запрацює з 1 січня 2015 року.

На думку Медведчука, участь України в таких об'єднаннях, як Митний союз та Євразійський економічний союз, «могла б стати шансом врятувати економіку, дати їй імпульс для розвитку після глибокого спаду кінця 2013 - початку 2014 року, поліпшити торговельний баланс».

«Євразійський економічний союз відкриває можливість спільного макроекономічного планування інвестиційних проектів, створення спільних підприємств у стратегічних галузях», - написав політик у своєму блозі.

Він не сумнівається, що ЄАЕС буде не тільки розвиватися, але й розширюватися. «Заявки на вступ подали Вірменія та Киргизстан. Туреччина, Індія, В'єтнам, Ізраїль уважно придивляються до структури, що створюється. А Україна залишається за бортом стратегічного об'єднання, яке може суттєво змінити розстановку сил на світовій арені», - підкреслив лідер «Українського вибору».

Медведчук вважає політику офіційного Києва щодо зближення з ЄС недалекоглядною, оскільки саме це об’єднання «вже тріщить по швах».

«Перемога на виборах в Європарламент правих партій і євроскептиків ще раз підтверджує, що ЄС віджив себе. Новообраному українському главі держави необхідно звернути увагу на Схід, де сьогодні зароджується могутнє економічне об'єднання. Адже через 5-10 років, оцінивши можливості і переваги, Київ захоче приєднатися до ЄАЕС. Але час, необхідний для стабілізації і розвитку економіки, буде безповоротно втрачено», - резюмував лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60