Петро Порошенко міг попросити про відтермінування підписання економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС через бажання провести переговори з Росією. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог Олександр Палій.

«Думаю, що Порошенко хотів провести попередні консультації з Росією з приводу підписання економічної частини Угоди з ЄС. Всі розуміють, включаючи Порошенка, що зараз дуже важливо знешкодити озброєних людей, а Росія дозволяє їм пересуватися через кордон з Україною. Це питання потрібно вирішити і сісти за стіл переговорів», - сказав Палій.

Політолог нагадав, що однією з обіцянок передвиборчої кампанії Петра Порошенка був європейський вектор зовнішньої політики.

«Прес-служба майбутнього президента сказала, що він підтримує підписання Асоціації якомога швидше, після проведення інавгурації. Думаю, що були якісь дипломатичні розмови на тему відтермінування, але ЗМІ це сприйняли дуже серйозно. Поки говорять про те, що економічна частина все-таки буде підписана найближчим часом, але зараз йдуть переговори і із Заходом, і з Росією, тому щось може змінюватися», - додав він.

Нагадаємо, за даними The Wall Street Journal Петро Порошенко попросив відтермінування підписання економічної частини Угоди з ЄС.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73