В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов створив робочу групу для забезпечення проведення на Майдані Незалежності в Києві урочистостей з нагоди вступу на посаду новообраного Глави держави.

Відповідне розпорядження № 931 опубліковане на президентському сайті 29 травня.

Урочистості будуть проведені у зв'язку із завершенням виборчої кампанії з виборів президента України, здійснення народного волевиявлення та обранням глави держави, що є запорукою подальшого утвердження в Україні спільних з Європейським Союзом цінностей демократії та верховенства права, враховуючи велике значення для утвердження європейського вибору України мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві, протягом листопада 2013 - лютого 2014 років, віддаючи шану полеглим учасникам цих акцій.

Турчинов доручив створити робочу групу для забезпечення проведення урочистостей на Майдані в такому складі: голова робочої групи - перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема, лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко (за згодою), міністр культури України Євген Нищук, глава Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, начальник Головного управління СБУ в Києві та Київській області Юрій Артюхов, начальник ГУ МВС України в Києві Юрій Мороз.

Робочій групі доручено невідкладно підготувати й затвердити робочий план проведення на Майдані Незалежності за участю широкої громадськості, учасників громадських рухів Майдану, киян та гостей столиці урочистостей з нагоди вступу на пост новообраного президента.

Також робочій групі необхідно буде відпрацювати питання й розробити заходи щодо нормалізації ситуації на Майдані Незалежності і прилеглих до нього вулицях та створення інших умов для забезпечення належного функціонування столиці, передбачивши заходи з вшанування пам'яті загиблих учасників мирних акцій протесту протягом листопада 2013 - лютого 2014 рр.

Нагадаємо, в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ про створення організаційного комітету щодо забезпечення проведення заходів, пов'язаних з інавгурацією новообраного Глави держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117