Рішення відтермінувати підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом є виправданим і об'єктивним. Про це в коментарі Forum'у заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, нардеп від ПР Владислав Лук'янов.

«Порошенко бере тайм-аут. Як промисловець та економіст він розуміє, що підписання економічної частини Угоди з ЄС для України буде дуже болючим кроком. Це сильно вдарить по машинобудуванню, по низці галузей з високим рівнем доданої вартості. Більш того, перехід на європейську систему стандартизації та контролю якості - дуже витратний і не по плечу більшості вітчизняних підприємств. Тому, думаю, що рішення виправдане й об'єктивне», - сказав він.

Крім того, Лук'янов нагадав, що погіршення відносин з РФ серйозно вплинуло на економіку України. «В України досить скрутне становище. Зіпсувавши відносини з Росією, виконати економічний баланс неможливо. Думаю, що вивчивши першу частину проблеми - загрозу від підписання економічної Угоди з ЄС, Порошенко вивчить другу - склад і структуру дисбалансу», - підсумував він.

Нагадаємо, в середу The Wall Street Journal з посиланням на півтора десятка європейських високопосадовців, ознайомлених із ходом розмов, написав, що Петро Порошенко повідомив керівникам Європейського союзу про те, що йому потрібен час, перш ніж укладати з блоком велику економічну і політичну угоду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

45