Україна сподівається підписати документ про створення українсько-польсько-литовського батальйону протягом декількох тижнів.

Про це повідомив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом у Києві.

«Щодо термінів формування батальйону - спочатку потрібно підписати документ. Ми збираємося підписати його в найближчі кілька тижнів. Після того, як уряд України два дні тому підтримав цей документ, ми сподіваємося, що під час найближчих зустрічей на вищому рівні він буде підписаний», - сказав Дещиця.

У свою чергу, Лінкявічус зазначив, що Литва готова підписати цей документ якнайшвидше, коли це буде зручно колегам з Польщі та України, повідомляє «УНІАН».

«Цей проект має велику важливість не тільки практично, у військовому плані цієї співпраці, це довгостроковий проект співпраці. І особливо він важливий у нинішній час, щоб ми показали, що ми тісно співпрацюватимемо у всіх галузях, в тому числі у військовій», - сказав Лінкявічус.

Нагадаємо, уряд схвалив проект угоди між Кабінетом міністрів України, урядом Литви та урядом Польщі про створення спільної військової частини. Розпорядження «Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України, урядом Литовської Республіки та урядом Республіки Польща про створення спільної військової частини» від 27 травня опубліковано на Урядовому порталі.

В.о. міністра оборони Михайло Коваль уповноважений підписати угоду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104