Ізоляція Росії - це нереалістичне завдання. Про це заявив у четвер глава МЗС РФ Сергій Лавров, коментуючи висловлювання президента США.

«Президент Росії Володимир Путін, відповідаючи днями на подібне запитання, сказав, що ізолювати таку країну, як Росія - неможливо, це нереалістичне завдання, - зазначив міністр. - Для того щоб зрозуміти, чи вдалося ізолювати Росію, досить було згадати Петербурзький міжнародний економічний форум, побачити величезну кількість гостей з різних країн і відчути атмосферу заходу - гранично діловий настрій і почуття гумору».

«Поєднання цих факторів і відповість на запитання, вдалося ізолювати Росію чи ні», - звернув увагу Лавров, передає «ИТАР-ТАСС».

Напередодні президент США Барак Обама, виступаючи у військовій академії у Вест-Пойнті (штат Нью-Йорк), заявив, що дії США дозволили ізолювати Росію у зв'язку з ситуацією в Україні.

«Наші можливості щодо формування громадської думки дозволили відразу ізолювати Росію, - вважає він. - Завдяки лідерству США світ негайно засудив дії Росії. Європа і «велика сімка» приєдналися до нас у застосуванні санкцій».

На думку Обами, США повинні грати провідну роль у світі, покладаючись, зокрема, на свої збройні сили.

«Мій висновок такий: на світовій арені Америка завжди повинна вести всіх за собою. Якщо ми не візьмемо на себе цю роль, то її візьме хтось інший», - зазначив Обама. Він також підкреслив, що «збройні сили завжди будуть основою цього лідерства».

Сполучені Штати, за словами глави держави, використовуватимуть військову міць, в односторонньому порядку за необхідності, коли цього вимагатимуть «ключові інтереси: якщо будуть поставлені під загрозу життя наших людей, наш добробут, якщо під загрозою опиниться безпека наших союзників».

«У цих обставинах нам все одно доведеться ставити собі важкі запитання: чи є наші дії пропорційними, ефективними і справедливими. Міжнародна громадська думка має значення. Але Америка ніколи не повинна питати дозволу захищати наш народ, нашу країну, наш спосіб життя», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117